Sikaa

1 helmikuun, 2021

Sika korttipeli on hauska peli, jota voivat helposti pelata niin lapset kuin aikuisetkin. Sika pelin säännöt ovat yksinkertaiset ja niitä on helppo seurata. Sitä voi pelata vaikkapa kaksin tai suuremmissakin ryhmissä. Jos etsinnässäsi on helppo korttipeli, sika on oikea ratkaisu.

Sika korttipelin idea on tämä: kaikki kortit sekoitetaan ja asetellaan rinkiin kuvapuoli alaspäin niin, että pelaajat eivät näe, mikä kortti on kyseessä. Tämän jälkeen pelaajat nostavat kortteja ringistä vuorotellen kunnes käteen sattuu kortti, jonka he voivat asettaa pöydälle muiden eteen. Valittu kortti asetellaan ringin keskelle.

Hauska peli, joka sopii kaikille

Pelaaja asettaa muut ringistä poimimansa kortit eteensä pinoksi.

Pelin tavoite on yksinkertainen: pelaajien ainoa tavoite on päästä korteistaan eroon ennen muita pelaajia. Sika korttipelin vahvin kortti on kahdeksan, sillä se voi toimia jokerina minkä tahansa kortin kanssa.

Pelaaja, joka istuu korttien jakajan vasemmalla puolella, aloittaa. Pelaaja nostaa renkaasta kortteja käteensä ilman, että näyttää niitä muille. Pelaaja nostaa kortteja, kunnes saa käteensä kortin, joka on keskellä olevan kortin kanssa samaa maata.

Kaikki sika pelin pelaajat nostavat vuorotellen korttiringistä kortteja. Pelaaja sitten lyö tätä samaa maata olevan kortin renkaan keskellä olevan kortin päälle. Tämän jälkeen pelaaja lyö päälle toisen kortin. Tämä toinen kortti voi olla eri maata kuin aikaisemmat kortit. Seuraava pelaaja sitten yrittää löytää kortin, joka on samaa maata kuin tämä uusi kortti.

Kun sika korttipelin korttirinkiä ei enää ole, otetaan käsikortit peliin. Jos pelaajalta ei löydy käsikorteista ringin keskellä olevan kortin kanssa samaa maata olevaa korttia, on pelaajan nostettava pinosta kortteja, kunnes vastaan tulee oikea kortti. Sika pelin häviäjä eli sika on pelaaja, jolle jää viimeisenä kortteja käteen.

Tässä esimerkki pelin kulusta:

Kortit sekoitetaan ja levitetään ympyrän muotoon. Pelaajat istuvat korttien ympärille. Kukin pelaaja nostaa sitten ringistä kortteja. Kun sopiva kortti osuu kohdalle, pelaaja voi laittaa kortin ringin keskelle. Seuraava pelaaja sitten iskee ringin keskelle laitetun kortin päälle samaa maata olevan kortin. Peli etenee niin pitkään, kunnes kortit loppuvat.

Sika pelin erilaiset variaatiot

Sika pelistä on myös olemassa toinen variaatio, joka on aavistuksen alkuperäistä sika korttipeliä haastavampi ja monimutkaisempi. Tässäkin pelissä kortit levitetään ringiksi keskelle. Keskelle voi laittaa niin samaa maata kuin saman numeroisiakin kortteja. Tässäkin pelissä vahvin kortti on kahdeksan, jota voi käyttää jokerina. Tässä vaikeammassa versiossa kortteja ei nosteta käteen käsikorteiksi. Poimitut kortit asetetaan vinoon pöydälle. Tämä tarkoittaa, että aiemmilla kierroksilla nostettuja kortteja ei saa käyttää myöhemmillä kierroksilla.

Kun kortit loppuvat korttiringistä, pinot otetaan käteen. Pinon päällimmäinen kortti jää keskelle ja muista pelikorteista tehdään uusi pakka. Jos pelaajalla ei ole sopivaa korttia, voi hän nostaa pakasta itselleen korkeintaan kolme uutta korttia. Tämänkin sika korttipelin voittaa se pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä korteistaan eroon.

Kyseessä on hauska ja viihdyttävä peli, joka tuo viihdykettä iltoihin ja sopii pelattavaksi esimerkiksi perheen tai ystävien kesken. Tarvitset vain ripauksen uteliaisuutta, peli-intoa, ja hyvän korttikäden. Onnea pelaamiseen!